Drar din mobil mycket batteri? Så förlänger du batteritiden

Har du också tänkt tanken "Varför drar min mobil så mycket batteri"? Många upplever att mobilen laddar ur snabbt och att man hela tiden behöver tänka på att ha tillgång till en laddare för att vardagen ska fungera. Men det finns faktiskt flera saker du kan göra för att förlänga batteritiden, om du tycker att din mobil laddar ur för snabbt. Här är våra bästa tips för längre batteritid!

Person som sitter vid ett skrivbord med en mobil kopplad till en bärbar laddare.

9 Tips för längre batteritid

1. Minska skärmens ljusstyrka

En ljus skärm förbrukar avsevärt mer energi än en med lägre ljusstyrka. Genom att sänka ljusstyrkan eller använda automatisk ljusstyrka kan du minska batteriförbrukningen och undvika att mobilen drar så mycket batteri i onödan.

2. Aktivera strömsparläget

Många telefoner har ett särskilt energisparläge, vilket är en livräddare när batteri nivån är låg. Genom att begränsa vissa funktioner sparar det även batteri genom att minska bakgrundsfunktioner och synkroniseringar. Detta är en bra lösning när du märker att mobilen drar för mycket batteri och du vet att du inte kommer kunna ladda den på ett tag. Troligtvis tänker du inte ens på att strömsparläget är påslaget när du själv använder telefonen.

3. Vilka appar drar mest batteri?

Att identifiera och begränsa användningen av appar som förbrukar mycket batteri kan göra stor skillnad för batteritiden. Ofta är det appar som kör tunga grafiska funktioner eller ständig datauppdatering som drar mest, och ibland kan det till och med vara appar du själv knappt använder. Att inaktivera bakgrundskörning eller avinstallera appar som du sällan använder kan alltså förlänga batteritiden väldigt mycket. På de flesta telefoner kan du enkelt se vilka appar som drar mest batteri under inställningarna.

4. Uppdatera dina appar och operativsystem

Uppdateringar är inte bara viktiga för säkerhet och nya funktioner, de kan också innefatta förbättringar för energihantering. Regelbundna uppdateringar säkerställer att din enhet är optimerad för bästa möjliga batteriprestanda.

5. Stäng av onödiga funktioner

Funktioner som Bluetooth, Wi-Fi och GPS kan fortsätta dra batteri även när de inte används. Genom att aktivt stänga av dessa funktioner när de inte behövs, kan du minska batteriförbrukningen.

Närbild på telefon med datasymboler

6. Undvik extrema temperaturer

Mobilen laddar ur snabbt när den utsätts för extrem värme eller kyla, och det kan även skada batteriet. Att hålla telefonen i en stabil, neutral temperatur är viktigt för att förlänga batteriets livslängd och effektivitet.

7. Slå av platstjänster

Många av de appar som drar mest energi har platstjänster aktiverade, även när du inte använder appen. Detta drar mycket batteri eftersom platstjänster kontinuerligt spårar din plats. Gå igenom dina appinställningar och inaktivera därför platstjänster för appar där det inte är nödvändigt. På de flesta mobiler syns även någon form av kartsymbol när du använder en app där platstjänster är påslaget, bredvid resterande symboler på skärmen.

8. Använd svart bakgrund och mörkt läge

På enheter med OLED-skärmar förbrukar svarta pixlar ingen energi. Genom att använda mörka teman och bakgrundsbilder kan du faktiskt minska batteriförbrukningen markant och din mobil laddar inte ur lika snabbt.

Närbild på telefon med datasymboler

9. Stäng av vibrationer, ljud och pushnotiser

Vibrationer, ljudsignaler och notiser för meddelanden samtal och appar drar oväntat mycket batteri. Att stänga av dessa eller använda dem sparsamt kan bidra till en längre batteritid.

Behöver du en ny eller lagad mobil?

Drar din telefon alldeles för mycket batteri, eller fungerar den inte som den ska längre? Då
kan det vara dags att lämna in den för lagning eller köpa en ny, begagnad telefon. Vi på iService renoverar din mobil och säljer även kontrollerade, begagnade iPhone där vi erbjuder
dig samma garanti som Apple
. När du köper en begagnad iPhone av oss är batteriet antingen
utbytt eller original med 100 % maxkapacitet. Kontakta oss idag så hjälper vi dig!

Behöver din gamla iPhone en reparation?

Hör gärna av dig!